Studiereis Rome 2015-2016

Studiereis Rome

Op 4 april 2016 vertrok een groep van 25 Mordenates samen met onze beschermheer professor Snijders naar het mooie Rome voor de studiereis van 2016. De week die volgde werd gekenmerkt door een divers programma, prachtig weer en heerlijk eten. Ingelogde leden kunnen de foto’s hier vinden.

 

Van dinsdag tot vrijdagochtend vond het juridische gedeelte van de reis plaats. Op het programma stonden onder andere de faculteit kerkelijk recht van de Pauselijke Universiteit (inclusief uitzicht over Rome vanaf het prachtige dakterras), een interactieve presentatie bij UNIDROIT, een bezoek aan de Nederlandse ambassade en een ontmoeting met ambassadeur Joep Wijnands en een presentatie van IDLO, de enige NGO die zich wereldwijd op de rechtsstaat focust. Elke dag werd afgesloten met een heerlijk Italiaans diner, maar het galadiner op donderdag was wel een spetterend hoogtepunt (zowel letterlijk en figuurlijk): de Mordenates konden urenlang van het heerlijke eten, de goede wijn, het prachtige uitzicht en elkaars gezelschap genieten.

Vrijdagmiddag hebben wij de necropolis onder het Vaticaan bezocht; het was een bijzondere ervaring om vanuit archeologische opgravingen van rond het jaar 0 de reusachtige Sint Pieter te betreden. Op zaterdag hebben wij als rasechte Nederlandse studenten de (andere) toeristen het leven moeilijk gemaakt met een fietstocht langs alle culturele hoogtepunten, maar ook minder bekende bezienswaardigheden. Als waardige afsluiter bezochten wij op zaterdagavond de opera ‘Il barbiere de Siviglia’ en sloten wij de week af met een gezamenlijke borrel. De reiscommissie kijkt met veel plezier terug op deze prachtige week!

Onze Hoofdsponsoren