Buitendag 2010-2011

Buitendag 2010-2011

In oktober 2010 stond de traditionele buitendag van Mordenate weer op het programma. Dit jaar hadden Gianni Molewijk, Loes de Rooij en Lara Elzas, de eer om deze geweldige dag te organiseren. Tijdens een gezellige bijeenkomst is besloten om deze juridische dag te laten plaatsvinden in het mooie Haarlem. In de weken voordat de buitendag plaatsvond, was de buitendagcommissie druk bezig om een leuk en interessant programma te maken.

Wat was het leuk om meer te weten te komen over deze stad, er is dan ook vol enthousiasme uitgekeken naar deze buitendag! Niet alleen de commissie was erg enthousiast over de bestemming, ook andere Mordenates waren dat; de aanmeldingen stroomden binnen. De buitendag 2010 bleek de grootste buitendag ooit te worden. We vertrokken met maar liefst vijfentwintig Mordenates op een zonnige zaterdag naar Haarlem.

In Haarlem aangekomen hebben we onder andere het Dolhuys bezocht, de Amsterdamse poort, de St. Bavokerk, de grote markt en de koepelgevangenis. Al deze bezienswaardigheden werden beschreven aan de hand van juridisch historische verhalen, arresten en casussen. Aan het eind van de middag hebben we genoten van drankjes en hapjes tijdens een rondvaarttocht op de bekendste rivier van Haarlem, het Spaarne. Afsluitend hebben we met z’n allen gedineerd en drankjes gedronken in een gezellige kroeg, waar wij met zoveel briljante breinen bij elkaar veel belangstelling kregen.

Deze dag bevestigde weer dat Mordenate gezelligheid en juridische activiteiten perfect weet te combineren. De buitendagcommissie wil dan ook het bestuur 2010-2011 en alle deelnemers nogmaals hartelijk bedanken voor deze geslaagde dag!

Onze Hoofdsponsoren